Hoe verloopt het ontwerptraject?

Het veranderen van Uw tuin is een investering voor vele jaren. Een goed ontwerp is essentieel om jarenlang plezier te ondervinden aan Uw tuin. Ontwerpburo Tom Raats is in staat om samen met u een tuin te ontwerpen die geheel bij Uw wensen past.

Het ontwerpen van een tuin begint met een vrijblijvend gesprek. Tijdens dit gesprek wordt er geluisterd naar al Uw wensen en ideeën. Wanneer U helemaal geen idee heeft over wat U wilt, dan gaan we samen brainstormen om tot die wensen en ideeën te komen. Aan het einde van dit gesprek wordt er een passend aanbod gedaan voor het ontwerpen van uw tuin.

Wanneer U er voor kiest Uw ontwerp te laten maken door Ontwerpburo Tom Raats, dan bent u verzekerd van een ontwerp dat geheel naar uw wens is. Ontwerpburo Tom Raats is pas klaar met ontwerpen wanneer u tevreden bent. Naar aanleiding van het eerste gesprek worden er één of meerdere schetsen bij u voorgelegd en komen we al schetsend tot een eind resultaat. Ontwerpburo Tom Raats vind uw betrokkenheid bij het ontwerpproces belangrijk, omdat hiermee de tuin eigen gemaakt kan worden.

Na het schetsontwerp wordt het ontwerp uitgewerkt tot een definitief ontwerp met de daarbij horende tekeningen. Denk hierbij aan verschillende details, een matenplan voor de uitvoering en een materialenlijst met de hoeveelheden.

Een belangrijke factor van het ontwerp is de beplanting. Beplanting is beeld bepalend voor de sfeer in uw tuin, daarom neemt Ontwerpburo Tom Raats dit mee in het ontwerpproces. Onder het kopje Beplantingsplan leest u hoe Ontwerpburo Tom Raats de beplanting meeneemt in het ontwerpproces.

Heeft U geen tijd of kennis om zelf de tuin aan te leggen. Ontwerpburo Tom Raats helpt U graag bij het zoeken naar een goede hovenier. Wij werken samen met verschillende hoveniers, onder het kopje Samenwerkingen vindt U alvast een aantal hoveniers.